lördag 18 februari 2012

Pumpakärnorckrackers...

okej, det här är enkelt och gott:

Mixa ca 200 gram pumpakärnor


Och lägg över det i en bunke


Häll i ca 1,5 dl grädde. Smeten ska vara riktigt smetig å trög  inte rinnande.


Ha i flingsalt efter behag. Den här gången hade jag även i en matsked tapenade.


Smeta ut smeten på bakplåtspapper. Använd slickepott eller lägg ett till bakplåtspapper ovanpå å kavla ut tunt. Man kan behöva blöta slickepotten me ljummet vatten då och då. ca 225 grader på ugnen i ca 7 minuter. Sätt sen svalt och skär ut bitarna som du önskar.

Gott med smör på!












2 kommentarer:

  1. Ser ju supergott ut!
    Är dom knapriga?

    SvaraRadera
  2. Ja de är jättegoda! Å knapriga! Prova å säg va du tycker! De jag gjorde nu gick sönder lite lätt, skulle nog haft lite mer grädde i...

    SvaraRadera