måndag 19 mars 2012

Clubsteak =

biff med benet kvar och en fet kappa = hur gott som helst



Jag lagade en bearnaise sås på det vi hade. Utan vattenbad.
Så här gjorde jag: Smälte ca 150 gram smör, ställde det åt sidan lite. Kvarnade lite vitpeppar i en ny kastrull, 2-3 tsk torkad dragon, 1 msk vatten och 1 msk vitvinsvinäger, 2 äggulor. Vispa ihop detta fort på varm platta tillsdet tjocknar (går fort) ta av och droppa försiktigt i det smälta smöret, vispa hela tiden. Häll i mer och mer smör men inte det vita som blir kvar i botten. Smaka till bearnaisen med salt, peppar, mer dragon, persilja etc...


Marco grillade köttet perfekt och jag hade grillad tomat som garnityr, Marco körde grönsallad med parmesan.


Nästa gång ska biffens kompis få vara med - innerfilén = T-bone




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar