torsdag 22 mars 2012

Revbensspjäll och...

persiljerot fick utgöra kvällens "man tager vad man haver" middag.

Vi hade inte mycket solrosolja att fritera i så det fick bli hälften olja hälften smör. Gick utmärkt. Persiljeroten hyvlade jag i tunna hyvlingar och hade i tills de blev gyllna. Ta upp med hålslev och lägg på papper å salta.

Marco hittade ett paket med spjäll i frysen. Och med risk för upprepning
så grillade vi de självklart!

Lite sallad också då, som vanligt. Ja ni vet grana, tomat, bladsal....
Det verkar nästan som att vi inte äter annat än grillat och bearnaise.
Och om vi nu hade ätit det varje dag så hade inte det gjort något,
för det är jädra gott. Vart fall så drog jag vinstlott när jag tänkte att jag kanske
kunde använda oljan och smöret som jag friterat i till å göra bearnaise på 2 gulor.
Och som två små pricker över Ä så hällde jag i två droppar tryffelolja.
Det va gott, väldigt gott! Karamellig smak av den friterade persiljeroten, syran
från vinägern och i bakgrunden den runda tryffeln va perfekt!

2 kommentarer:

  1. bra bearnaise-tips, vi har några gulor kvar från rosmarin-maräng vi gjorde ikväll som skulle kunna komma till användning. och så tänkte vi att att det vore kul om vi gäst-bloggade någon gång. kram / helena och andreas
    ps. ikväll lagade andreas rotselleripuré, lax (brynt med fänkålsfrön, chili, vitlök, cayenne, citron,), hårdstekta jordärtskocksflisor, noilly prat-sås med spenat och vårlök, toppat med machesallad och gräslök. till efterrätt rosmarinmaräng med granatäppelsirap och choklad med rostade pumpakäror och havssalt.

    SvaraRadera
  2. wooow vilken meny! låter super gott! Klart ni ska gästblogga, börja ta bilder på maten så får ni access. Hur va rosmarinmarängen? Låter spännande. Kram tiller båda!

    SvaraRadera