fredag 27 april 2012

Spaghetti Carbonara och...

lite vino. Det va smarrigt å nu är vi mätta och belåtna!

Min pasta är lagad på 4 vispade ägg. I det vispar man ner 1,25 dl philadelfiaost och 1/2 dl fiberhusk. Vispa runt och smeta ut på bakplåtspapper (sånt som det inte fastnar på). Smeta ut smeten så tunnt du kan med en slickepott som du doppar i vatten mellan varven. In i ugnen 150 grader ca 5-6 minuter. Ta sen ut och skär tunna strimmor.

Marco åt Carbonaran med Bucatini, ihålig spaghetti. Stek önskad mängd pancetta (bacon) i oliovolja lite lätt. Tre äggulor och två hela ägg vispas ihop lätt med gaffel. Mal i svartpeppar och salt. När pastan är klar så väng ner det i baconet, rör runt, häll på äggsmeten, rör runt en liten srund och så i med önskad mängd, typ en stor näve per person, grana eller parmesan (riven). Rör runt och servera. Ringla på lite olivólja.


Lite Ripasso från Allegrini, 99 kr på Systembolaget. Helt ok.. Lite tunn men god.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar