torsdag 26 juli 2012

Kantarellpaj!

Hittade ett recept på riktigt bra pajskal som inte har vete i sig utan mandelmjöl. Perfekt ju! Å perfekt att bjuda veggosyrran på senare.

Skalet:
3 dl mandelmjöl
50 gram smör
1 ägg
Salt

Blanda ihop allt å tryck ut degen i pajformen å ställ en stund i kylen.

Fyllningen:
4 ägg
2 dl grädde
Ca 200 gram riven ost
Salt och peppar
Å så kantareller förstås
Å lite lök

Smörstek kantarellerna med lök. Blanda ihop grädde, ägg och ost. Om man orkar så kan man förgrädda skalet i några minuter. Jag glömde det å den blev bra ändå. Lägg kantarellerna i skalet och häll på äggsmeten. In i ugnen 175 grader i ca 40 min.

2 kommentarer:

  1. Vad bra med en paj utan mjöl, det passar mig bra! Älskar dessutom svamp!

    SvaraRadera
  2. Då ska du verkligen prova! Supergott blev det!

    SvaraRadera