tisdag 10 juli 2012

Rabarbersaft utan socker!

Nu kanske ni tycker att det är en smula tjatigt det här med saft å curd å vad det nu blir av med de här bären å frukterna. Det är bara att stå ut, snart kommer även några rader om blåbärssaft. Igår kväll kokade jag vart fall rabarbersaft. Högt betyg även från italienarn som annars föredrar socker.

Ca 20 medelstora rabarber
2,5 liter vatten
3 deciliter sukrin
En tesked askorbinsyra för hållbarheten

Koka rabarberna i vattnet typ en kvart. Sila i ett durkslag och en tunn handduk om du inte har nån annan utrustning. Koka upp saften igen och häll i sukrin och askorbinsyra. Tappa upp på flaskor. Klart!

3 kommentarer:

  1. Tack det ska jag genast prova☺️��

    SvaraRadera
  2. Vad och vart kan man köpa sukrin?

    SvaraRadera
  3. Sukrin kan man bl a köpa på ica maxibutiker

    SvaraRadera