Helstekt vildsvinskarré m/rotgrönsaksgratäng
Karré ca 1 kg
Färsk salvia
Färsk rosmarin
Olivolja
Salt & peppar
1 halv rotselleri
3 svartrötter
3 palsternackor
2 klyftor vitlök
Badda in köttet med kryddor och olja. Bryn det i pannan och sätt sen in det i ugnen som ska vara på 150 grader och stektemperaturen ska nå upp till 67 grader. Då är den klar. Det tar ca 1,5 h. Ta ut och låt vila 5-10 min. Tranchera precis innan servering så att så lite köttsaft hinner rinna ut.
Riv alla rotgrönsakerna + vitlök på ett rivjärn eller liknande. Lägg allt i formen och häll på ca 2 dl grädde. Blanda i ca 1 dl riven ost. Salta, peppra och blanda runt allt. In i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Ett tips är att göra gratängen innan köttet och låta den stå till sig medans köttet tillagar sig.
Så åk nu och köp en vildsvinskarré!
Tusen tack! Skall stycka ett vildsvin på söndag! Skall absolut testa ditt recept.
SvaraRaderaVänligen Lena
Vilken lyx att ha eget kött! Hoppas det blev bra!
Radera