lördag 15 september 2012

Vildsvinskarré...

om ni har svårt att komma på vad ni ska laga för mat ikväll så har jag världens bästa tips.

Helstekt vildsvinskarré m/rotgrönsaksgratäng

Karré ca 1 kg
Färsk salvia
Färsk rosmarin
Olivolja
Salt & peppar

1 halv rotselleri
3 svartrötter
3 palsternackor
2 klyftor vitlök

Badda in köttet med kryddor och olja. Bryn det i pannan och sätt sen in det i ugnen som ska vara på 150 grader och stektemperaturen ska nå upp till 67 grader. Då är den klar. Det tar ca 1,5 h. Ta ut och låt vila 5-10 min. Tranchera precis innan servering så att så lite köttsaft hinner rinna ut.

Riv alla rotgrönsakerna + vitlök på ett rivjärn eller liknande. Lägg allt i formen och häll på ca 2 dl grädde. Blanda i ca 1 dl riven ost. Salta, peppra och blanda runt allt. In i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Ett tips är att göra gratängen innan köttet och låta den stå till sig medans köttet tillagar sig.

Så åk nu och köp en vildsvinskarré!


2 kommentarer:

  1. Tusen tack! Skall stycka ett vildsvin på söndag! Skall absolut testa ditt recept.
    Vänligen Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken lyx att ha eget kött! Hoppas det blev bra!

      Radera