lördag 6 oktober 2012

Auberginekaka...





Den här kakan blev ju ett lyckat experiment. En lite matigare kaka som är lagom söt. Som en morotskaka fast med aubergine. Prova!

Auberginkaka

6 ägg 
2 dl creme fraiche
1 dl kokosmjöl
200 gram smält smör
4 dl mandelmjöl
2 dl florsukrin
3 tsk bakpulver
3 msk fiberhusk
2 små rivna aubergine, ca 5-6 dl
skal från 1 riven citron
8 mortlade kardemumma kulor

Frosting

2 dl vispad grädde
300 gram philadelphiaost
3 msk florsukrin
2 tsk vaniljpulver
Skal från 1/2 riven citron

Garnityr

Pumpafrön
Solrosfrön
Citronskal
Hackad persilja

Vispa äggen med florsukrin, smält smör och creme fraiche. Blanda ner den rivna auberginen. Blanda ner de torra ingredienserna. Grädda 200 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna. Våran fick stå över natten i kylen så den blir kompakt och saftig.

Rör ihop frostingen och smeta ut på kakan. Ha på garnityren och sätt in kakan i ca 30 min i kylen. Ta ut och servera!


Jag är med i oktoberutmaningen på Dagmar’s Kitchen



3 kommentarer:

  1. Hej! Och vad kul att du hittat till mig! Aubergine i kaka har jag aldrig provat - det låter ju superspännande! Stort tack för att du var med och tipsade.

    SvaraRadera
  2. Det va riktigt gott och saftig blev den. Har precis upptäckt din blogg och det är alltid kul att bli inspirerad speciellt av en bakblogg då jag har mest mat i min!

    SvaraRadera