tisdag 16 oktober 2012

Kycklingkroketter m/ lökpuré

Jag gillar ju det här med olika typer av mos/stomp och puréer. Igår fick jag till en ny variant som vart smällgod.

Lök & jordärtskockspuré

7 små jordärtskockor
1/4 sellerirot
2 gula lökar
1 vitlök
100 gram smör
Rapsolja
50 gram färskost

Skala och koka rotgrönsakerna i saltat vatten. Skala och skär löken i skivor, även vitlöken. Bryn i ca 50 gram smör och en skvätt rapsolja.
Häll av nästan allt vatten och ha i den brynta löken i rotgrönsakerna. Ha i resten av smöret och färskosten. Salta, peppra och mixa till en slät puré.

Marco fixade kycklingkroketter och receptet till de hittar ni här. Förutom grana hade han även i lite riven port salut. Går fint med vilken "vanlig" ost som helst. Mozarella blir säkert riktigt gott också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar