Vart fall något som påminner om focaccia. Hade tänkt att baka det på pofiber men när jag knäckt äggen och började rafsa i korgen med mjöler och frön så fanns det visst inget. Så det fick bli med fibrex istället. Blev ju bra det också.
Men varför jag egentligen bakade bröd var för att jag skulle göra trattkantarellsoppa. Grymt sa grisen...
Höftningsrecept trattkantarellsoppa:
ca 4 dl förvällda trattkantareller
1/2 chili
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
lite bladpersilja
ca 5 dl vatten
1 msk tomatpuré
50 gram färskost
1 dl grädde
1 dl vitt vin
salt & peppar
50 gram smör
lite rapsolja
Fräs svampen i smör och olja tillsammans med lök, vitlök, chili och persilja. Blanda i tomatpuré och vin. Låt det puttra ihop. Ha i vatten. Koka upp och låt puttra lite till. Ha i färskost och grädde. Rör runt och mixa sen med stavmixer. Salta och peppra och låt det sjuda en stund
Focaccia med fibrex:
6 ägg
3 dl fibrex
3 msk fiberhusk
3 tsk salt
3 tsk bakpulver
150 gram ost
3 dl vatten
rosmarin
olivolja
Vispa äggen. I med alla torra ingredienser. Ha i vatten och osten. Vispa. Smeta ut smeten på bakplåtspapper. Gör några hål i smeten med en gaffel. Ringla över olivolja, strö över lite salt och rosmarin. In i ugnen på 180 grader ca 40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar