onsdag 17 oktober 2012

Zuccinikaka m/mörk choklad...


Zuccinikaka
6 ägg 
2 dl creme fraiche
1 dl kokosmjöl
200 gram smält smör
4 dl mandelmjöl
2,5 dl florsukrin
3 tsk bakpulver
3 msk fiberhusk
2 rivna zuccinis utan skal, ca 6 dl

100 gram 90% choklad
100 gram 85% choklad
3 dl grädde
100 gram philadelphiaost

Vispa äggen med florsukrin, smält smör(jag brynte smöret för att få lite nötigare smak) och creme fraiche. Blanda ner den rivna zuccinin. Blanda ner de torra ingredienserna. Grädda 200 grader i ca 75 minuter. Låt kakan svalna. 

Smält chokladen försiktigt i en kastrull, vispa ner grädden så att det blir en tjock smet. Ställ att svalna. 
Ta ca 1/4 av chokladen och blanda med philadelphian och 0,5 dl florsukrin. Detta blir fyllningen till kakan. 
När kakan svalnat så skär den rakt igenom mitten. Smeta på choklad och philadelphiasmeten. Lägg på locket och häll den lite sega chokladganachen över kakan. Ställ den svalt så den stelnar någorlunda.

En helt annorlunda, speciell och god kaka. Prova!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar