söndag 4 november 2012

Världens godaste brownie...

utan socker. Nja lite socker i chokladen men annars ingenting. Brownien har stått i kylen över natten och jag har såklart provat en liten bit nu efter frukosten. Den blev precis så som man vill att en brownie ska vara, kompakt men med luftig yta. Philadelphiaosten hjälper ännu att få ytan både luftig och krämig på samma gång.


Brownie
125 gram smör
125 gram mörk choklad, jag hade 86%
3 ägg
25 gram kokosmjöl (om du vill göra med vetemjöl så tar du 50 gram)
50 gram kakao
75 gram florsukrin eller socker
0,5 tsk bakpulver
100 gram philadelphiaost
(2 msk kallt kaffe)

Smält smör tillsammans med chokladen. Var försiktig med värmen och sätt åt sidan när det smält. Vispa ihop äggen i en annan bunke och vispa sen ner de sakta i kastrullen med den smälta chokladen och smöret. Vispa ordentligt. Häll sen i de torra ingredienserna (inte allt sukrin, spara ca 25 gram till philadelphiaosten) och om du vill har du i lite kallt kaffe. Häll upp i en form. Vispa philadelphiaosten tillsammans med ca 25 gram sukrin. Häll sen över det på chokladsmeten och rör runt med en kniv till ett önskvärt mönster. Mitt blev inte mycket till mönster, blev mer ett stormigt chokladhav...



Receptet kommer ursprungligen från philadelphia - norge, som jag då gjort om en del.




3 kommentarer:

  1. ser så fruktansvärt gott ut. jag dör.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut men när jag läser receptet undrar jag om den inte ska vara i ugnen?

    SvaraRadera