onsdag 5 december 2012

Köttbullar och mos!

Här i Spångtorp har vi snö upp till knäna och det är vi nog inte ensamma om. Och denna övervintriga kväll har det rullats köttbullar och till det har det mosats kokt sellerirot och persiljerot. En perfekt kombo om jag får säga det själv. Blev sugen på inlagd gurka till det. Vilket vi inte hade hemma så det fick bli något som liknar på det och smakar ypperligt.

Hyvla bara lite gurka, häll på vitvinsvinäger efter behag och en skvätt olivolja. Salta och peppra.

Köttbullar till 4 personer
800 gram nötfärs (blir väldigt bra om man tar hälften nöt och hälften fläsk)
1 ägg
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 stor hackad vitlöksklyfta
salt och peppar
Några skvättar Worcestershiresås

Blanda allt väl och forma köttbullar med fuktade händer. Stek i rikligt med smör.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar