söndag 24 februari 2013

Gratinerad aubergine!

Jo, vi hade ju 3 auberginer i kylen igår, nu är det bara 2 kvar. Men jag gör kanske 1 till på samma sätt idag eller baba ganoush eller auberginrullar. Vi får se. Men igår fick det bli en gratinerad med smak av koriander och apelsin. Man kan ju variera det exakt som man vill men det här blev smarrigt.
Tänk hur perfekt det är till grillen i sommar. Till kött, fisk, som den är, blanda ner i salladen eller bara ha i skjortärmen när man får en veggis på besök.Till 1 aubergine blandade jag ihop 1 liten knippe färsk koriander, apelsinzest från 1 halv apelsin, saft från 1 halv apelsin, 1 hackad vitlök, ca 2 msk olivolja, salt och peppar.
Man sätter ugnen på 250 grader. Delar auberginen på mitten och saltar ordentligt på snittytan. Låter auberginen stå så i ca 20 min så den vattnar ur. Sen torkar man av med papper. Sen skär man rutor i auberginen utan att skära sönder skalet. Sen häller man på sin lilla dressingen och ser till att den rinner ner i skårorna. Skjutsar in i ugnen i ca 30 minuter. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar