fredag 8 februari 2013

Lammgryta!

Igår kväll puttrade det lammgryta på spisen. Lammgryta med curry faktiskt. Är inte så ofta den kryddan får göra sitt i Casa Spångtorp. Men curry å lamm är fasiken en smarrig kombo. Vi lagar ju väldigt sällan mat med lite mer orientaliska smaker men är det nåt italienarn gillar så är det inte helt otippat bambuskott så det fick också vara med i grytan.

Lammgryta m/curry
4 pers

Ca 2 kg lammgrytbitar med ben
5 små rödlökar
1/2 sellerirot
2 stjälkselleri
1 knippe färsk timjan
4 potatisar
1 burk bambuskott
1 liten burk cremefraiche
curry, salt och peppar
smör och rapsolja att steka i

Häll smör och olja i en het panna. Strö i salt, curry och nymortlad svartpeppar. Bryn lammbitarna, inte alla på samma gång, i det heta kryddsmöret. Skala löken, skär selleriroten i ganska stora bitar, strimla stjälksellerin och fräs upp i en kastrull. Lägg även i timjan. Lägg i de brynta lammbitarna. Slå på vatten så det täcker lammbitarna. Koka under lock i ca 2 timmar. Om man har lust att ha potatis i så kan man ha det när det är ca 20-30 minuter kvar att koka. Likaså bambuskotten.
Om man har lust att förstärka currysmaken och få lite krämighet så kan man piska upp creme fraiche och ha i curry i den som man sen ringlar över i tallriken när det är dags att äta.

Enjoy!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar