Lammgryta m/curry
4 pers
Ca 2 kg lammgrytbitar med ben
5 små rödlökar
1/2 sellerirot
2 stjälkselleri
1 knippe färsk timjan
4 potatisar
1 burk bambuskott
1 liten burk cremefraiche
curry, salt och peppar
smör och rapsolja att steka i
Häll smör och olja i en het panna. Strö i salt, curry och nymortlad svartpeppar. Bryn lammbitarna, inte alla på samma gång, i det heta kryddsmöret. Skala löken, skär selleriroten i ganska stora bitar, strimla stjälksellerin och fräs upp i en kastrull. Lägg även i timjan. Lägg i de brynta lammbitarna. Slå på vatten så det täcker lammbitarna. Koka under lock i ca 2 timmar. Om man har lust att ha potatis i så kan man ha det när det är ca 20-30 minuter kvar att koka. Likaså bambuskotten.
Om man har lust att förstärka currysmaken och få lite krämighet så kan man piska upp creme fraiche och ha i curry i den som man sen ringlar över i tallriken när det är dags att äta.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar