lördag 23 februari 2013

Mungbönspasta m/grön pesto...
Här om dagen tog vi en runda till Tantens Gröna Skafferi som ligger i Hågaby i Uppsala och införskaffade oss två olika typer av bönpasta. Innehåller bara mjöl av bönor och inget annat. De är allt man kan tänka sig; eko, vegan, proteinrikt, glutenfria, vetemjölsfria, har lågt GI och så är de goda! Mer exakt så är det fördelat på detta viset per 100 gram: 327 kcal, protein 44,8 gram, fett 4 gram, kolhydrater 17, 1 gram varav 10,6 gram är sockerarter, kostfibrer 20, 2 gram och natrium 6 mg. Företaget heter A la Eco och finns på nätet. Butiken i Hågaby är den enda återförsäljaren i Uppsala vad jag vet och just nu så kostar en förpackning (200 gram) 40 kr. På nätet kostar de 45 kr.
Det finns pasta gjord på mungbönor, svartabönor och sojabönor. Jag köpte de två förstnämnda.

Sååå, igår blev det premiär och först ut va mungbönsfettuccinen tillsammans med hemmafixad grön pesto pyntat med lite krispiga ärtskott. Men hur bra blev inte det här då?

Grön pesto, ca 4 portioner
1 kruka basilika
10 blad från bladpersilja
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl grana padano
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olja (jag rekommenderar hälften raps och hälften oliv)
salt och peppar

Mortla örterna med lite salt. Grovhacka osten och vitlöken. Lägg i pinjenötterna, osten och vitlöken och fortsätt mortla. Tillsätt olja, salt och peppar. Låt dra en stund. Förvara i kylen.

Koka mungbönspastan i saltat vatten i ca 7 minuter. Häll av vattnet när den är klar. Lägg i en klick smör i pastan och önskvärd mängd pesto. Blanda väl och servera med lite krispiga groddar.

Till detta dricker jag en rejäl balja med citronvatten. Allt för att bota min galna förkylning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar