onsdag 20 februari 2013

Rödbetscarpaccio m/getost

Så jädra enkel, god och snygg rätt. Rödbetor är ju kanske en av de vackraste rotfrukterna, smarrig och så kan man använda färgen att färga olika saker med, typ kokosflingor å rulla chokladbollar i kanske...

Vart fall så är det här en super enkel rätt som man kan impa på de flesta med.

1 tallrik rödbetscarpaccio
1 stor rödbeta
Lite getost
Lite chorizo
Lite god olivolja

Koka rödbetan med skalet på. När den är klar så skär bort skalet. Skär sen i tunna skivor eller för bästa resultat - använd en mandolin. Vi köpta med oss getosten Monte Enebro som är svingod. Skorpan består av sot och mögel och görs i regionen Castilla y Leon som ligger väster om Madrid. Där finns alltså både ett berg och en flod som heter Enebro - som betyder enbär. Köp den om ni kommer över den!
Smula över osten på de tunna skivorna. Skär också om ni har lust lite chorizo i små bitar och strö över. Ringla lite olivolja och servera!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar