Det va längesen nu som det gjordes Malfatti i stugan. Så det va lixom dags nu. Det här är något som ni alla pasta och framförallt gnocchi älskare bara måååste prova. Det härliga är också att man inte behöver ha vetemjöl i som originalreceptet säger. Det blir fin fina utan. Ersättaren är istället fiberhusk - malt psylliumfröskal.
Recept:
1 ägg + 1 gula
250 gram ricotta (går utmärkt med philadelphiaost också)
1 dl riven parmesan
Ca 300 gram fryst spenat
Ca 2-3 msk fiberhusk (man får prova sig fram)
1 tsk salt
Tina spenaten och krama ur så mycket vätska som det bara går. Blanda ihop spenaten med resten av ingredienserna också. Ha i fiberhusken sist. Blanda väl och låt det stå till sig en stund i kylen. Forma sedan små bollar med fuktade händer. Koka sedan i saltat vatten. De är klara när de flyter upp till ytan.
Idag åt vi de med ruccola, valnötter, brynt smör och riven parmesan.
Smält/brynt smör är stående tycker jag men väldigt smarrigt med pancetta och salvia också. Eller hur man helst vill själv!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar