söndag 29 september 2013

Caponata på verandan!

Det är väl bara att acceptera att middagarna på verandan är över för i år... men jag ska faktiskt erkänna att det är helt ok. Det är rätt härligt inne också, vi har ju faktiskt öppenspis, timmerväggar och Gustav Vasas skidor på väggen. Som en riktig fjällstuga med andra ord. Så vi är redo för vintern... Eller nej. Vi får prova att göra det bästa av vintern, så ska jag säga. För just nu kan vi gärna hoppa över snön, ha höst till i mars och sen vår igen. Och inga bra matbilder blir det under vinterhalvåret blir det heller. Alltid mörkt och onaturligt ljus när middagen ska fotas. Tur att jag har en laddning härliga bilder från i somras när man fortfarande kunde sitta på verandan.
 
Fläskkotletter och Caponata bjöds det på här. Ni kan väl läsa här istället om hur jag tycker att fläskkotletter blir mest rättvist tillagade. Caponata receptet får ni scrolla er igenom bilderna för att hitta.
 
 

 
En enkel Caponata 4 pers

2 auberginer
2 röda paprikor
2 gula paprikor
100 gram pinjekärnor
ca 1 dl rödvinsvinäger
Olivolja
Salt och peppar
Färsk basilika till pynt

Gör så här:
Skär auberginen i kuber. Behåll skalet på. Lägg de i ett durkslag och strö grovsalt på och lägg en lite tung tallrik ovan på så rinner vattnet ut. Låt stå ca 20 min. Skär paprikorna i ganska stora bitar. Stek auberginen och paprikorna i olivolja. Efter en liten stund börjar grönsakerna bli mosigare. Häll då på rödvinsvinägern. När doften av vinäger kokat bort är det klart. Häll i pinjekärnorna. Salta och peppra och lägg upp. Pynta med basilika eller något annat grönt.
Tomat, selleri och oliver är också välkomna i en caponata, men det är lixom rödvinsvinägern som gör det så uteslut den inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar