söndag 19 februari 2012

Picadeo...


är något vi äter några gånger i veckan. Smarrigt men också skönt när man inte orkar laga mat.


På våra Picadeos har vi mest italienska charkuterier. Olika typer salami (jag gillar när de är helt färska och inte har hunnit bli så hårda), prosciutto, bresaola och min favorit LARDO - rökt fett från grisen mmmm...
Marco äter utan problem parmesan å grana padano i stora bitar, jag föredrar de i mat. Fast vi köpte en rikigt bra pecorino (fårmjölksost) här om dagen. De är ju såklart ganska lika men vart fall så va den här pecorinon lite mjukare i konsistensen och gick hem hos mig. Gorgonzolan ska såklart vara dolce, mildare å krämigare än en picante. Och varför inte lite taleggio (komjölksost) men så har vi nästan alltid en bra brie och chévre i kylen. Så Frankrike får också plats i vårt kök. Ankleverpaté eller mousse är får också plats.

Skön söndag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar