onsdag 22 februari 2012

Som ni ser...

fick tiramisun ta plats i samma form som melanzanan. Jag har massa snygga fat å skålar men dåligt me ordentliga formar... Å inte heller kommer jag vinna pris för årets bästa foto. Men tiramisun va god å här kommer ett förslag på recept:


400 gram av kexen Savoiardi (hittas på de flesta butiker men ett dubbelpaket finns att köpa på Martinas på Bolandsgatan) 6 äggulor ska vispas (ballongvisp) med 70 gram socker. I ägg och sockersmeten ska 500 gram mascarpone vispas ihop tills det inte är några småbitar kvar av mascarponen. I en annan skål ska vitan av de 6 äggen vispas med 70 gram socker, detta ska vispas hårt som man gr med en maräng. Man ska kunna vända upp och ner på skålen utan att det rinner. "Montare a neve" heter det på italienska, den här processen. Jobba det till snö, lite sådär direktöversatt. Den vita smeten ska blandas ner i den gula smeten med en slickepott. Sen så tar man kexen å doppar de i kallt kaffe, fort, en halv sekund i kaffet, å sen så lägger man kexet direkt i formen. Man gör ett bottenlag av kexen och på det ett lag med smet. Sen på med kex igen men lägg de åt andra hållet, omlott om ni förstår. Å smet igen. Å så kex igen och så sista smetlagret (det här med hur många lager man gör beror på hur stor form man har) . På sista smeten siktar man över kakao. In i kylen i ca 3 timmar och så...


Buon appetito!! /Marco

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar