onsdag 22 februari 2012

Till middag ikväll...

åt jag rester av Melanzana och Marco gjorde sig en pasta. Penne Rigate med Quattro Formaggi - fyra ostar. De viktigaste ostarna att ha i är Gorgonzola, Parmesano (riven), Emmental och den fjärde är "al placer" - så som man önskar. Marco hade i den goda Pecorinon vi köpte förra veckan.

Koka upp bra med vatten i en kastrull. Ha i salt när vattnet börjar koka, inte innan, annars tar det mycket längre tid för vattnet att koka upp. Vänta en minut, smaka på vattnet så den har en bra saltsmak. Bättre med mindre än för mycket salt. Lägg i pastan och låt den koka så länge som det står på paketet. Rör om med slev då och då så den inte fastnar i botten. Om du vill ha den al dente så ta av den nån minut tidigare. Bäst är att prova pastan.  Häll av pastan i durkslag men häll inte kallt vatten över. Använd samma kastrull å ha i en bra klick smör och slå över pastan i kastrullen. Värmen ska vara på lägsta. Ostarna på pastan och rör runt i några minuter tills alla ostarna har smält. Gorgonzolan brukar lämna små bitar efter sig men det gör inget. Om man vill kan man ringla över lite olivolja.
Buon appetito!  / Marco




Våran hund är generellt duktig på att inte ta mat från bordet och väntar på besked att få äta.
Men så ibland kan hon inte hålla sig å då är den där tungan snabbt ute när man minst anar det.


ska tilläggas att hon fick smaska det sista som Marco inte orkade äta upp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar