tisdag 27 mars 2012

Involtini di Vitello - Kalvrulad

Marco stod för middagslagning idag. Det blev alltså kalvrulader på svenska. Just den här rätten heter också Uccellettei di Scappati, som betyder "förrymd fågel". Så här var det alltså att det va en smarrig rätt där man grillade småfågel, inlindad i skinka eller bacon. Men när det inte fanns småfågel att tillgå så tog man det man hade som substitut. Kött lindat med skinka på ett spett. Så såg det ut som en líten fågel i vart fall. De är smarta de där italienarna... Marcos mamma lagar de med ost i så att de ska bli extra smarriga, så Marco gör också det. Han använder samma ost som han lägger på Melanzanan. Och kokt skinka. Det är alltså bara osten som gör det såsigt ihop med smöret man steker "småfåglarna" i. Kom ihåg att sätta en liten tandpetare igenom ruladen så den håller ihop. Till ruladerna blev det stuvad portobellosvamp och ruccola, selleri och granasallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar