i Casa Spångtorp. Kycklingbröst denna gång. Vi grillar med ved å inte kål. Bäst så. Det serveras också förrätt i form av kalvbräss. Så här gjorde vi:
|
Lägg brässen i kalltvatten i några timmar, 3 kanske åtminstone så att allt blod åker ur brässen. |
|
Den ska bli ljus nästan vit. På fotot ser den vitare ut (dålig blixt på kameran) |
|
Rensa den och ta bort hinnor. Skär den i bitar eller låt den vara som den är.
Jag delade den i sex bitar. Tre av de vände jag i ströbröd (till Marco) och tre i ingenting (till mig). Stek de i massa smör. |
|
Tills de ser ut såhär: Strö på lite havssalt och servera med lite citron. Godare än så blir det nästan inte. |
|
Kyvklingen blev marinerad med olivolja, oregano, citron, salt och peppar. |
|
Sen det här med sås. Jag gjorde ett halvlyckat försök på kycklingsås med lite hjälp av den här buljongen. Fint att det inte är tillsatt alltför mycket onödiga ämnen. Men köpt buljong är alltid köpt buljong. Såsen fick bestå av denna, massa smör, grädde, vitvin och dragon. Blev ok men kanske lite för salt eftersom jag såklart överdrev och hade två buljongtärningar men som Marco räddade med lite extra grädde. |
|
Fina polkabetan fick utgöra den större delen av salladen. |
|
En beta hyvlade jag i rå. Och de andra tre kokade jag. Med skalen på men ändå tappar de färg och ser ut som gulbetor.
Lite gröna blad och hyvlad snabbkokt persiljerot, olivolja, citron å salt. |
|
Marco fixade grillandet. |
|
Sånn! |
|
God förnöjelse! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar