0,5 dl sesamfrön
2 msk linfrön
0,5 dl pofiber
2 tsk fiberhusk
1 dl fibrex
1 tsk salt
4 ägg
50 gram philadelfia
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
Dubbelsats kan rekommenderas om man har en lite stor brödform!
Rosta solrosfrön i pannan. Blanda alla torra ingredienser. I med 1 dl av de rostade solrosfröna. Mixa allt torrt med en stavmixer. Vispa ägg med philadelfia fluffigt. Vänd ner fröblandningen i äggsmeten. Låt stå i ca 5 min. Rör ner 2 msk vatten i smeten innan den ska i formen. Strö över de solrosfröna som va över.
Grädda 20 min 200 grader.
Dra mig baklänges på att vara det godaste brödet jag gjort utan vetemjöl!!
![]() |
Den här bilden är med och tävlar i Månadens matbild på Matgeek |
ååååh vad gott det ser ut, ska verkligen försöka mig på detta!!! Bärrfis
SvaraRaderaDet är så gott som det ser ut!!!
SvaraRadera