Marcos kantarellrisotto:
4 pers
Ca 500 gram arborioris
1,5 - 2 liter fond (kyckling el kött)
2 stora nävar finriven grana padano
1 glas vitt vin
Smör och olja
Kantareller, en rejäl tallrik
Smält smör i en ganska stor panna. I med riset och veva runt lite. På med vinet och låt det suga in i riset. Ha sedan på fond så det precis täcker riset. Veva runt hela tiden med en träslev förslagsvis. Låt vätskan suga in men inte helt. Upprepa med fonden. Veva runt hela tiden. Detta tar ca 20-25 min. När det är ca 7 min kvar så ha i kantarellerna. Kom ihåg att dessa suger åt sig vätska. När det nästan precis är klart så ha på en halv skopa till med fond. Rör ner osten och ringla på lite olivolja. Det ska inte bli rinnigt och inte fööör stabbigt. Känn efter. Strö över lite extra grana innan servering. Njut!
Jo å så drick nåt smarrigt vin också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar