söndag 26 augusti 2012

Chokladpaj!


Slog ihop två tidigare recept som jag använt och det blev smarrig chokladpaj. Pajbotten med mandelmjöl och chokladkladdkakan som fyllning!

Pajskal:
100 gram smör
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
0,75 dl sukrin
1 ägg

Smält smöret och blanda ingredienserna. Tryck ut i formen å låt den stå kallt en stund. Förgrädda den 30 min 175 grader.

Chokladfyllning:
200 gram mörk choklad
200 gram smör
1 deciliter florsukrin
4 ägg
1 tsk vaniljpulver

Vispa ägg, sukrin, vanilj fluffigt. Smält smöret och chokladen. Vispa ner chokladen i äggsmeten. Häll i pajskalet och grädda ca 6-7 min. Ta ut och låt svalna och ställ sen in i kylen några timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar