onsdag 3 oktober 2012

Fläsklägg!

Vi införskaffade oss två fläsklägg på eftermiddagen och som Marco preppade med salvia, rosmarin, rödvin, lite potatis, olivolja, smör, salt och peppar. Han tog bort skinnet på läggen, men gör er inte av med dem utan spar de och lägg de i botten på ugnsformen. Han brynte på allt i en stekpanna och hällde över några skvättar, kanske 2 dl rödvin. Sen över med allt i en form och in i ugnen ca 150 grader... ja typ ganska många timmar... än vet vi inte den ultimata tiden. Marco har fortfarande inte ätit sitt lägg. Jag gav upp och efter 4 timmar. Det va gott men inte helt mört än. 

Men något som satt mitt i pricken va såsen. Man silar all sky från ugnsformen, koka ner med ca 50 gram smör, vispa lite, koka lite. Häll i en skvätt vin till och låt koka ner tills du är nöjd med smak och konsistens. 

Och sen så lagade jag mig ett mos på blomkål och jordärtskocka. Ett blomkålshuvud och ca 4 jordärtskockor. Mosa ihop när de är färdigkokta med ca 75 gram smör och 50 gram philadephiaost, salt och peppar. Klart!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar