torsdag 18 oktober 2012

Karré i ugn m/smörig brysselkål...

På norska heter brysselkål - rosenkål. Tycker det är lite charmigare. Vi borde byta. Brysselkål, vad kommer det namnet ifrån?

Vi hade en bit griskarré i frysen och ibland går ju saker och ting lite fort och tokigt. Vi tog ut köttet alldeles för sent på dagen för att det skulle hinna tina. Så det fick bli mikron då... Ibland får det vara ok. Jag trodde jag satt den på att tina köttet MEN upptäcker till min fasa att knappen stod på ett hack efter... Jahapp, varmt kött och lite ljusbrunt i kanterna. Så bra Linda! Men vet ni, det blev mycket gott i slutändan i alla fall. Skönt att veta!

Köttet fick baddas med en vitlöksklyfta, en halv chili, salt, nymortlad peppar, olivolja, smör och så några stänk worchestersås. För att få lite bbq känsla. In i ugnen på 175 grader. Innertempen fick gå till 65 grader. Ut, in i folie 10 min. Tranchera. Klart!

Det blev ju också brysselkål till. Man tar bort de yttersta bladen, skär av lite nertill och så gör man ett litet snitt, ett kryss. Blir bättre när de kokas då. Så gör det och koka de sen i gansks saltat vatten. När de är klara så vänd runt de i lite smör och salt. Klart! Men så är ju brysselkål fin att ha i sallad också. Ta bara bort varje blad och blanda i sallad.

Det blev majonnäs också. Min med lite röd basilika i och Marco ville ha naturell. Men det är ju samma enkla recept. 2 äggulor, 1 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger. Rör ihop det och börja sen droppa ner rapsolja, vispa samtidigt ordentligt. Häll ner mer och mer olja, 2-3 dl. Detta är till ca 4 personer. Smaka av med salt och peppar och ha i någon god ört , för exempel röd basilika. Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar