Nu är detta varken en äkta chili eller en chili serverad med bönor. Ja för det finns tydligen något som heter äkta chili. Jag struntade vart fall i det och lagade den på det som fanns hemma.
Chili är alltså en gryta som såklart innehåller chili och så innehåller den kött. Det är väl i utgångspunkten det viktigaste för hela konceptet. Sen så ska den koka i minst 5 timmar. Köttet ska bli riktigt mört och trådigt.
Vi åt chilin med salladsblad, riven ost, en salsa med galiamelon och tomat och så rysk youghurt.
Chili:
Ca 1 kg högrev
5 vitlöksklyftor
2 stooora charlottenlökar
1 röd chili
1 klick tomatpuré
Ca 2 dl ljus öl
2-3 dl köttfond
Svartpepparkorn
Skär köttet i små bitar. Hacka vitlök, lök och chili som sen bryns i olja. I med köttet. Sleva runt lite och sen på med vätskan, tomatpuré och peppar. Nu ska detta puttra tills köttet är riktigt mört, minst 5 timmar. Mitt fick koka nästan hela tiden utan lock. Detta för att vätskan ska koka ner ordentligt. Men man får se lite ann så man inte kokar bort allt.
God spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar