torsdag 29 november 2012

Kycklinggryta!

En hel kyckling har legat i kylen ett par dagar och fick ikväll bli middagsmat. Marco gillar ju som nämnt grillad kyckling - köpt grillad kyckling och när jag föreslår vanlig kyckling så är det alltid med en viss skepsis Marco går med på mitt förslag. Men det blir ju alltid gott. Bara att han glömmer det... Eller nåt...

Kycklinggryta med rödvin
1 hel kyckling
6 smålökar
3 klyftor vitlök
1 box hackade tomater, Muttis är bäst
2 dl rödvin
torkad timjan
nymortlad svarteppar
salt

Stycka kycklingen i de bitar du vill ha. Lägg ca 50 gram smör i och lite rapsolja i en stekpanna. Skala 3 klyftor vitlök och lägg i. Även peppar och timjan, rätt mycket. Bryn de olika kycklingdelarna i smöret. Inte alla samtidigt för då blir de kokta. Lägg bit efter bit i en gryta. När alla delar är brynta så lägg i de hela, skalade smålökarna i smöret som fortfarande är kvar i pannan. Ha i en till klick med smör. Häll på ca 1 dl rödvin och låt det puttra lite. Häll sen över lökarna och vinsmöret på kycklingbitarna. Häll i ca 1 dl vatten i stekpannan och häll över det i grytan också. Häll på ytterligare 1 dl rödvin i grytan, de hackade tomaterna och låt det puttra på svag värme i minst 1 timme. Gött!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar