Kycklinggryta med rödvin
1 hel kyckling
6 smålökar
3 klyftor vitlök
1 box hackade tomater, Muttis är bäst
2 dl rödvin
torkad timjan
nymortlad svarteppar
salt
Stycka kycklingen i de bitar du vill ha. Lägg ca 50 gram smör i och lite rapsolja i en stekpanna. Skala 3 klyftor vitlök och lägg i. Även peppar och timjan, rätt mycket. Bryn de olika kycklingdelarna i smöret. Inte alla samtidigt för då blir de kokta. Lägg bit efter bit i en gryta. När alla delar är brynta så lägg i de hela, skalade smålökarna i smöret som fortfarande är kvar i pannan. Ha i en till klick med smör. Häll på ca 1 dl rödvin och låt det puttra lite. Häll sen över lökarna och vinsmöret på kycklingbitarna. Häll i ca 1 dl vatten i stekpannan och häll över det i grytan också. Häll på ytterligare 1 dl rödvin i grytan, de hackade tomaterna och låt det puttra på svag värme i minst 1 timme. Gött!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar