söndag 6 januari 2013

Grillning!

Igår jobbade jag hårt för att få igång en bra brasa i öppna spisen. Tog in veden lite sent och den behöver egentligen ligga inne en dag och torka. Men med grillat kött på näthinnan gav jag inte upp och fick tillslut en perfekt grillglöd. Och med två tegelstenar och ett ugnsgaller så hade vi byggt en grill.

Det blev både entrecôte och karré och till det en mototspuré, friterad sellerirot och ett vitlöksgonande smör. Selleritoten blir bäst om man skär den i skivor och sen kokar de i 5 minuter innan man friterar de. Morotspurén är mixad på kokade morötter, smör och grädde. Hade jag haft lite ingefära så hade jag haft i lite grann. Mycket goda smaker tillsammans.

För er som inte har en öppenspis, dra fram grillen och grilla, det är värt det. En grillad köttbit i januari är vad kroppen behöver och sommaren känns lite närmre.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar