Detta behövs:
ca 700 gram blandfärs
2 stora morötter
3 stångselleri
2-3 dl rött vin
1 box passerade tomater (Mutti)
2 stora aubergine
ca 500 gram ost (riven mozzarella eller sottillette - hamburgerost)
Grana padano eller parmesan
Smör och olja
Salt och peppar
Mixa morot och selleri i matberedare eller riv fint på rivjärn. Häll i bra med smör och olivolja i en het kastrull. Lägg i morot och selleri och hetta upp i 3-4 minuter. Lägg i färsen och bryn på. Dra ner temperaturen till hälften och häll på vinet. Låt puttra i 40 minuter. Rör om då och då.
Häll på tomaterna. Dra nu ner temperaturen på det lägsta. Salta och peppra och låt puttra ca 45-60 minuter till.
Ragún är nu klar och kan ju såklart användas till något annat än melanzana.
Skär nu auberginen i skivor mellan 0,5 - 1 cm tjocka. Låt skalet sitta kvar. Lägg aubergine skivorna i en het stekpanna ca 1 min på varje sida.
Nu ska allt monteras ihop i formen. Lägg aubergine i botten på en ugnsfast form. Sen ragú och sen ett lager med ost. Fortsätt så och avsluta med ett lager av ragún. In i ugnen ca 20 min i 180 grader. ta ut formen och strö sen över generöst med grana padano eller parmesan. In i ugnen igen i ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar