tisdag 26 februari 2013

Portabellosås m/svartbönpasta

Långa ord det blev av den där rubriken...

Marco drog till med en smarrig pastasås här om dagen. Portabello och speck. Ja inte det som vi kallar speck utan den italienska specken. Men man kan ju köra på med vanligt rökt sidfläsk också som inte alls behöver vara från Italien. Krämig och god blir den och jag tog tillfället i akt att prova pastan lagad på svarta bönor. Den va mycket bra den också men Marco föredrar fortfarande sin vanliga pasta och tycker att farfalle passar bäst till just den här såsen.

 

Det här behöver du:
Portabello svamp
Charlottenlök
Vitlök
Speck el liknande
Grädde
Bladpersilja
Salt och peppar

En god olja och riven parmesan eller grana padano för att göra livet ännu lite bättre!

Bryn lök å vitlök i smör. Ner med det fint skurna specket. Veva runt lite. Sen i med ganska fint skuren portabello. Låt fräsa på lite. Häll ner ett par dl grädde. I med hackad persilja, salt och peppar. När pastan är färdigkokad och vattnet borthällt så blanda sås och pasta och ost i kastrullen. Lassa upp på tallriken och ringla över olivolja!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar