måndag 29 juli 2013

Brynt smör till köttet!


Som tillbehör till grillat nötkött äter jag gärna en fräsch majo eller ett simpelt smaksatt smör. Konstigare behöver det inte vara men om man vill dra det där med smöret en nivå till så kan man bryna det.

Alltså, bryn smöret i en kastrull. Man vet att smöret är klart när det skummar upp och tystnar. Häll smöret i en annan bunke och ha i vad du önskar, för exempel olika hackade örter, lite citron, olika mortlade pepparsorter, vitlök, tryffel kanske. Vad du vill! Ställ sedan in i frysen i ca 20 min. Rör om lite. Sen är det bara att servera till köttet. Vi körde entrecôte och grillad fänkål, det måste ni prova, grillad fänkål alltså. Bara att skära lite tjockare skivor, salta och låta de ligga en stund på grillen! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar