onsdag 17 juli 2013

Grillad kyckling!

För några kvällar sedan grillade vi kyckling. Och morötter. Måste säga att grillade morötter är nog sommarens nr 1 godaste grönsak att grilla. Doppad i lite citronmajo - gott!! Ingefärsmajo borde va gott med moroten också...
Vart fall kycklingen då. Jag skulle ju vilja, som säkert många andra prova att göra beer can chicken men då måste man antingen stänga in kycklingen i ugnen och i våran ugn får inte en kyckling plats på höjden på en ölburk. Men den kan ju såklart också grillas, men då måste man ha lock till sin grill, vilket vi inte har. Vi har ju lill Webern men där får det inte heller plats en kyckling på höjden. Så jag får strunta i det helt enkelt och hoppas bli bjuden på det av någon som har grill med lock!

Men för att göra det så bra som möjligt vart fall så stoppade jag in två delade kycklingar i ugnen på ca 110 grader i ca 2-3 timmar. Lite smör under skinnet bara. Så fick de ligga där och förbaka sig innan grillen. Sen på med kryddor eller marinad men man kan gott hoppa över oljan i marinaden, dels så har kycklingen ju en del fett i skinnet som släpper och det kan flamma upp ordentligt och med extra olja i marinaden så kan det gå hett till. Man får passa på lite och man kan med fördel grilla på indirekt värme - lägg den glödheta kolen på ena sidan av grillen och lägg kycklingen på den andra sidan. Punkt. 

Enjoy!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar