fredag 24 januari 2014

Jordärtskocka!

 
Tänkte bjussa på enklaste och smarrigaste fredagstipset: jordärtskockan! De flesta butiker har svenska jordärtskockor just nu, kanske inte den billigaste rotfrukten men en av de godaste. Den har en ljuvlig lite söt smak och en behöver inte tillaga den på något märkvärdigt vis. Det enda krångliga kan vara att skala den men det är de värt.
Jag brukar skiva den i ca 3 mm tunna skivor, sedan steka i rapsolja och en klick smör. Det lilla trixet för att lyfta smaken ytterligare är att droppa i 1-2 droppar tryffelolja. Låt skockorna få lite fin färg sen är det bara att servera som tillbehör!
 
 

Och om någon blir sugen på att laga knaprig fläsksida (ribbestek) så är det bara att klicka vidare här.

3 kommentarer:

  1. Åh, vad roligt att du är tillbaka :). Gick in för att hitta receptet på caponata (ditt sista inlägg innan uppehållet?) och blev glatt överraskad...

    SvaraRadera
  2. Åh vad glad jag blir! Med en sån kommentar blir jag ännu mer sporrad att fortsätta. Vi åt faktiskt caponata här om dagen och Marco gör den även med stångselleri också. Blir väldigt gott!

    SvaraRadera
  3. Och det blev busgott också! Blev så glad när jag hittade en italiensk-svensk-lågkolhydrat-matblogg, passar mig perfekt...:).

    SvaraRadera