måndag 2 april 2012

Fläskkotletter med salvia...






Färsk salvia

Kotletter med fin fettkant


Lite rökt sidfläsk - pancetta


Fänkålssallad med grana, stjälkselleri och massa olivolja.
Stek först sidfläsket i smör. Ta ur det ur pannan och lägg i lite mer smör. Lägg sen i fläskkotletterna ( jag hade marinerat de i olivolja, salvia, salt och peppar) Ett tips är att INTE skära i köttet för att se om det är klart. Då rinner det ut massa god köttsaft och köttet blir torrt.
Stek de några minuter på varje sida och lägg de sen några  minuter på skärbredan till exempel så de får vila lite. Stek av de en snabbis igen sen. Skär fina skivor av halva kotletten och låt halva sitta kvar runt benet. Häll på stekflottet och sidfläsket. Servera direkt så att köttet fortfarande är saftigt.

Fläskkotletten har fått en plats i vårt liv. Det här blev skítbra! Om man vill så kan man göra ett smör på vitlök och färsk salvia. Det gjorde jag å det va smarrigt till köttet.

2 kommentarer:

  1. va va det jag sa ;) fläskotlett är såååå nice :P en saftig på grillen kräver vare sig sås eller potatis!

    SvaraRadera
  2. ja du hade rätt mamma!! tur att vi har en del kotletter kvar. nästa gång är ni välkomna upp!

    SvaraRadera