Det har inte hunnits lagas så mycket mat än, det är ju trots allt bara långfredag. Dock blir det nog en krämig sparrisrisotto ikväll med lite smörfrästa nässlor till. Men tänkte att jag kunde tipsa lite om vad som lagades i stugan förra påsken. Då blev det både lamm och hare men framförallt de supergoda belugalinserna. Rabarberna växer så det knakar men ska inte börja nalla än utan de får växa lite till innan den första pajen bakas. Något annat som är bra med att ha en vildvuxen trädgård är ju att man kan köra påskrismix. I riset finns det körsbär, äpple, pil och paradisäpple. Jag försöker speeda på utslagningen av blommorna lite och sätter det i solen så fort den är framme... Men tror inte det slagit ut förns efter helgen. Om någon vill ha körsbärsris är det bara att hojta till, trädgården är typ ett enda stort körsbärsris.
Glad Påsk på er och kolla in förra påskens recept om ni vill ha lite inspiration!
Hare & belugalinser
Lamm & ingefärsmorötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar