lördag 7 april 2012

Långfredagsmiddag...

med grannarna rätt över gatan


Dessvärre glömde jag ta en bild av resultatet av detta. Men vart fall så va förrätten rullar av rökt lax. I rullen hade jag en röra på philadelfia, rödlök, lime, sitronmeliss och persilja. Sen så hade vi en bit Salmalax som blev skuren i tunna skivor med soya och sesamfrön på.
Laxkotletterna fick ligga en timme i salt å götta sig.

Lite smarrig hollandaise på 75 gram för mycket smör (ca 200 gram), 3 gulor, lite vatten.. typ 3 msk. Salt nystött svartpeppar och sen lite mer salt å 1 1/2 pressad lime.
Innan laxen ska stekas så skölv bort allt salt med kallt vatten och torka av med lite papper. Stek i massa smör i några minuter på varje sida.

Malfatti... Mamma kunde tänka sig att äta upp hela tallriken själv. Och det är ett gott betyg då hon kan vara lite kräsen med nya saker.
Skar 3 rabarber i bitar som jag koka ihop i lite vatten, 2 msk sukrin och nån tesked vaniljpulver

Pannacotta med rabarber. Hade gelatin i rabarberkrämen och la ovanpå pannacottan när den svalnatMarco gjorde även en Macedonia - fruktsallad. Och en smet på socker och vispad äggvita.
Recioto till det!

Till fisken drack vi en Pinot Bianco från Trentino, Italien, en 2008. Den här flarran släpade mamma och pappa med sig från Italien när de va där för 3 år sedan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar