lite vino. Det va smarrigt å nu är vi mätta och belåtna!
|
Min pasta är lagad på 4 vispade ägg. I det vispar man ner 1,25 dl philadelfiaost och 1/2 dl fiberhusk. Vispa runt och smeta ut på bakplåtspapper (sånt som det inte fastnar på). Smeta ut smeten så tunnt du kan med en slickepott som du doppar i vatten mellan varven. In i ugnen 150 grader ca 5-6 minuter. Ta sen ut och skär tunna strimmor. |
|
Marco åt Carbonaran med Bucatini, ihålig spaghetti. Stek önskad mängd pancetta (bacon) i oliovolja lite lätt. Tre äggulor och två hela ägg vispas ihop lätt med gaffel. Mal i svartpeppar och salt. När pastan är klar så väng ner det i baconet, rör runt, häll på äggsmeten, rör runt en liten srund och så i med önskad mängd, typ en stor näve per person, grana eller parmesan (riven). Rör runt och servera. Ringla på lite olivólja. |
Lite Ripasso från Allegrini, 99 kr på Systembolaget. Helt ok.. Lite tunn men god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar