Klasarna kokade jag med 5 liter vatten. Jag fick lägga ner klasarna i omgångar. Låta de koka ner sig, ta ur de och sen i med nya. När det va klart kokade jag upp saften med 3 dl florsukrin och 3 tsk citronsyra. Blev sådär tyckte jag så jag hade även i råsaft från äpplen. Mycket bättre! Så 1 flaska med 2/4 fläserbärssaft, 1/4 råsaft av äpple och 1/4 vatten blev bra mått.
söndag 30 september 2012
Fläderbär & äpple!
Förra helgen plockade jag säkert 60 klasar fläderbär hos hyggliga grannar. Härligt att man vill dela med sig tycker jag.
Klasarna kokade jag med 5 liter vatten. Jag fick lägga ner klasarna i omgångar. Låta de koka ner sig, ta ur de och sen i med nya. När det va klart kokade jag upp saften med 3 dl florsukrin och 3 tsk citronsyra. Blev sådär tyckte jag så jag hade även i råsaft från äpplen. Mycket bättre! Så 1 flaska med 2/4 fläserbärssaft, 1/4 råsaft av äpple och 1/4 vatten blev bra mått.
Klasarna kokade jag med 5 liter vatten. Jag fick lägga ner klasarna i omgångar. Låta de koka ner sig, ta ur de och sen i med nya. När det va klart kokade jag upp saften med 3 dl florsukrin och 3 tsk citronsyra. Blev sådär tyckte jag så jag hade även i råsaft från äpplen. Mycket bättre! Så 1 flaska med 2/4 fläserbärssaft, 1/4 råsaft av äpple och 1/4 vatten blev bra mått.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar