söndag 26 augusti 2012

Kalvstek och friterad blomkål!

Ska erkänna att kalven stod inne lite för länge... Så går det om man inte använder termometer. Det blev gott då men hade kunnat bli godare.

Marinad till kalven:
3 kvistar rosmarin
1 dl rödvin
1/2 dl olivolja
1 tsk dijon
lite soya
1 msk Spångtorps honung
Salt och peppar
1 vitlök

Köttet och marinaden ska ligga ihop ett par timmar minst i en plastpåse. Bryn köttet och sen in i ugnen 165 grader ca 1,5 h. Glöm inte att hälla marinaden över köttet när det ska in i ugnen, lägg på några extra smörklickar. När köttet är klart så använd vätskan till att göra sås. Koka ner en stund, häll på grädde och smörstekta kantareller.

Blomkålen då, jo den blev ju sjukt god friterad. Marco är inte så glad i blomkål men nu åt han mer blomkål än kött! Tar en liten stund innan blomkålen får färg men det är värt att vänta. Jag friterar i rapsolja i en vanlig stor kastrull... Lika rädd varje gång och tror det ska explodera. Men jag är ju också rädd för att byta kolsyretub till ölfat... Likväl gör jag det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar