tisdag 17 juli 2012

Blåbärspaj och vaniljglass...

utan socker bjöd jag systrar och mamma på här om dagen.

Pajen:
Blåbär i botten av formen
Smuldeg på mandelmjöl, sukrin och smör. Ca 250 gram, 2 dl och 100 gram
Typ 30 min 175 grader. Bäst dagen efter!

Glassen:
3 äggulor
3 vitor
4 dl grädde
1,5 dl sukrin el stevia strö
2 tsk vaniljpulver

Vispa grädden. Vispa vitan hårt. Blanda i sukrin å vanilj i den vispade vitan. Blanda i gulorna i grädden. Vänd ner vitansmeten i gräddsmeten och blanda runt. Häll i i glassmaskinen å låt gå i ca 30 min. Blir fastare om man sätter on den i frysen en stund när den är klar. Har man ingen glassmaskin så kan man lägga glassmeten i en bunke å låta stå i frysen ca 5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar