måndag 29 oktober 2012

Att göra Salsiccia...

var ju hur kul som helst. Inte så himla svårt som man föreställer sig heller och framförallt mycket gott.

Det här använde vi:

1,2 kg griskött, vi hade stek
800 gram späck
nötfjälster
ca 30 gram salt
ca 7 gram mald svartpeppar
ca 7 gram fänkålsfrön
1,5 dl rödvin
1 vitlöksklyfta

Så här gjorde vi:

Vi malde köttet ihop med späcket. När färsen var klar blandade vi det med rödvinet, den hackade vitlöken och de mortlade kryddorna. Vi lät färsen stå en liten stund i kylen. Sen är det bara att prova sig fram med tekniken för att stoppa salsiccian. Man finner ut ganska fort hur fort man ska köra maskinen och hur man ska snurra fjälstret efter varje salsiccia.

De fick sen ligga 24 timmar i kylen och har nu förtärts på ett utsökt och enkelt sätt. Marco brynte 4 salsiccia i smör och sen hällde han över en burk med passerade tomater och en burk med krossade. Lite salt och peppar. Efter 20 minuter tog han upp de och skar de i lagom bitar och la sen tillbaka de i tomatsåsen och så fick de puttra 30 minuter till.

Jag åt de rakt upp och ner med lite creme fraiche och färsk basilika. Marco kokade sig lite penne pasta och blandade med. Gött!

Så här ser de ut när de är råa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar