Näst sista påsen med infrysta trattisar gick åt också... blir kanske sista rycket ut i skogen idag.
Marcos trattkantarellrisotto:
4 persCa 500 gram arborioris
1,5 - 2 liter fond (kyckling el kött)
2 stora nävar finriven grana padano
1 glas vitt vin
Smör och olja
2 dl förvällda trattkantareller
150 gram rökt pancetta
Smält smör i en ganska stor panna. I med riset och veva runt lite. På med vinet och låt det suga in i riset. Ha sedan på fond så det precis täcker riset. Veva runt hela tiden med en träslev förslagsvis. Låt vätskan suga in men inte helt. Upprepa med fonden. Veva runt hela tiden. Detta tar ca 20-25 min. När det är ca 7 min kvar så ha i kantarellerna och den skurna pancetta. När det nästan precis är klart så ha på en halv skopa till med fond. Rör ner osten och ringla på lite olivolja. Det ska inte bli rinnigt och inte för stabbigt. Känn efter. Strö över lite extra grana innan servering.
Vi drack Monti Garbi från Venetien till. Gött!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar