Igår experimenterade jag ihop ett nöt-frö-fikonbröd som jag trodde blev totalt misslyckat. Det smulade och föll i sär men jag slängde in det i kylen över natten. Med en viss förhoppning om att det kanske stått till sig lite kunde jag skära perfekta små skivor nu till frukosten. Med lite smör, buffelost och kaffe va brödet ljuvligt. Det får en riktigt knaprig yta och lagom segt inne...
Fikon och nötbröd
2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
5 hackade torkade fikon
2,5 dl grovt hackade valnötter
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex
3 tsk fiberhusk
1 msk pofiber
1 tsk salt
1 dl ekologiskt kokosfett
ca 2 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosfettet och häll över ingredienserna. Blanda och häll sen på vattnet. Låt svälla i 10 minuter. Reglera med lite vatten om det behövs. Stjälp upp i en form och skjutsa in i ugnen i ca 50 minuter. Låt det stå kallt, helst över natten i kylen. Ät med lite god ost eller smör i all sin enkelhet.
Fyndade lite nya tallrikar häromdagen. Bland andra den här finingen med nöt och frukt.
Det är förövrigt sparsmakat med påskpynt i stugan. Kör på lite påskiga blommor, en gul höna och nykläckt kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar