I våran familj gillar vi olika - och igår kände jag bara för att få inpackat lite örter i min medan Marco drog på och bakade in både mozzarella och lufttorkad skinka. ja ni ser att tillbehören är annorlunda också. Jag önskade en tomatsås och fräsch avokado & ruccolasallad. Marco körde en senapssås och en 24 - timmars rödkålssallad. Ja, alltså han har inte varit förutseende och förberett salladen 24 timmar innan utan det betyder att han även då åt rödkålssallad och att detta är resterna. Men ni ser ju hur vacker den blir, alla de andra grönsakerna blir också färgade i röd/rosa.
Vi gillar olika! |
Polpettone 4 persca 800 gram blandfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk tomatpuré
salt och peppar
Valfri fyllning
Blanda ihop alla ingredienser till en fin smet. Dela på hälften om man vill göra två. Platta ut klumpen så att den är ca 2 cm tjock. Lägg på fyllningen och vik ihop den så att fyllningen stannar kvar.
In i ugnen 200 grader va 40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar