söndag 17 mars 2013

Har gjort korv!

Lördagskvällen spenderades i köket görandes lite korv. Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Denna gång blev det på nötkött (entrecote) och späck (grisfett). Kryddningen blev färsk oregano, senapsfrön och dijonsenap. Det återstår fortfarande att smaka men tror de får ligga en stund till i kylen och gosa till sig.
Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst.
Det jag hade mer i åtanke nu var att inte stoppa korven för hårt då det är då den spricker. Jag har även gjort knutar i varje ände för att minimera risken att det ska rinna ut. Vi får se hur resultatet blir lite senare.

Ca 15 fina korvar

5 meter grisfjälster (allt går inte åt)
700 gram nötkött
500 gram späck
En rejäl knippe färsk oregano
15 senapsfrön
20 svartpepparkorn
ca 4 tsk salt
1 dl rödvin

Skölj igenom fjälstret ordentligt och låt det ligga i kallt vatten medans du maler köttet. Skär köttet och späcket i mindre bitar. Mal till färs i köttkvarnen. Varva späck och kött.
Mortla kryddorna med saltet, hacka oreganon fint. Blanda i allt i färsen, även rödvinet. Låt stå i kylen minst 30 min. Sen är det bara sätta igång och stoppa korven. men tänk på att inte stoppa den för hårt och att använda bindgarn i ändarna.

1 kommentar:

 1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
  1 till 10.

  Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

  Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

  Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

  Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

  Hälsningar

  http://www.Fooduel.com

  SvaraRadera