Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst.
Det jag hade mer i åtanke nu var att inte stoppa korven för hårt då det är då den spricker. Jag har även gjort knutar i varje ände för att minimera risken att det ska rinna ut. Vi får se hur resultatet blir lite senare.
Ca 15 fina korvar
5 meter grisfjälster (allt går inte åt)
700 gram nötkött
500 gram späck
En rejäl knippe färsk oregano
15 senapsfrön
20 svartpepparkorn
ca 4 tsk salt
1 dl rödvin
Skölj igenom fjälstret ordentligt och låt det ligga i kallt vatten medans du maler köttet. Skär köttet och späcket i mindre bitar. Mal till färs i köttkvarnen. Varva späck och kött.
Mortla kryddorna med saltet, hacka oreganon fint. Blanda i allt i färsen, även rödvinet. Låt stå i kylen minst 30 min. Sen är det bara sätta igång och stoppa korven. men tänk på att inte stoppa den för hårt och att använda bindgarn i ändarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar